محمدهادی ایمانیه در حاشیه نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴، نمایشگاه را فرصتی مناسب و بسیار ارزشمند برای به معرض دید رساندن تلاشها و توانمندیهای صادراتی استان فارس توصیف کرد و گفت: در طی دو روز نخست برگزاری نمایشگاه، ۶۴ مذاکره با هیئتهای تجاری در غرفه توانمندیهای استان فارس انجام شده است که در نتیجه آن ۱۸ تفاهمنامه با هیئتهای خارجی به امضا رسید.
استاندار فارس با اشاره به اینکه ۱۳ تفاهمنامه نیز با سرمایهگذاران و شرکتهای داخلی به سرانجام رسیده است، گفت: امیدواریم این تفاهمنامهها در آینده نزدیک به مرحله عقد قرارداد برسد و بتوان در مورد ارزش ریالی یا ارزی این تفاهمنامهها اظهار نظر دقیقتری کرد.
او با بیان اینکه این استان پهناور از ظرفیتهای بالا و قابل توجهی برخوردار است، افزود: با این حال با محصولات فولاد و گیاهان دارویی تصمیم به حضور در نمایشگاه گرفتیم.
ایمانیه در عین حال بر این موضوع تاکید کرد: با تلاشهای صورت گرفته، در زمینه زنجیره ارزش گندم، زنجیره ارزش حلزون (آرایشی و بهداشتی) و زنجیره ارزش افزوده گردشگری و صنابع دستی نیز حضور جدی در نمایشگاه داشته باشد.
او از تولید بیش از ۸۵ نوع صنایع دستی در استان فارس خبر داد و گفت: زنجیرههای ارزش میتوانند زمینه صادرات هرچه بیشتر اینگونه محصولات و افزایش تولید داخلی را فراهم کنند.
استاندار فارس در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع رونمایی از سامانه هوشمند بازاریابی اشاره کرد و گفت: این سامانه به صورت هوشمند بازاریابی صادرات محصولات استان فارس را انجام میدهد؛ هر چند مذاکراتی هم برای ارایه خدمات بیشتر با اتاقهای بازرگانی دیگر استانها انجام خواهد شد تا صادرات به کشورهای دیگر مخصوصاً کشورهای همسایه افزایش یابد.
ایمانیه در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به اینکه ارزیابیتان از نمایشگاه و ظرفیتهای ارائه شده استان فارس در آن چه بوده است، گفت: واقعیت این است که فارس استانی سرشار از نعمات و توانمندیهاست و طبیعتاً در عرصههای مختلف گردشگری، کشاورزی، صنعت، معدن، پزشکی، علمی و... حرفهای زیادی برای گفتن دارد؛ از همینرو به اعتقاد من اگر به جای یک غرفه در نمایشگاه همه فضا را هم دراختیار استان فارس قرار دهند باز هم حرف برای گفتن داریم.
او با اشاره به اینکه غرفه استان فارس یکی از شلوغترین و پر رفت و آمدترین غرفههای نمایشگاه به لحاظ حضور هیئتهای تجاری داخلی و خارجی بوده است، گفت: باید در پایان نمایشگاه تفاهمنامهها و قرارهای اولیه با سرمایهگذاران و صنعتگران دنبال شود.
استاندار فارس با تاکید بر اینکه مدیران دستگاههای اجرایی باید همه توان خود را برای همکاری با سرمایهگذاران و رفع مشکلات آنها برای سرمایهگذاری به کار گیرند، تصریح کرد: موانع و بروکراسیهای اداری باید از پیش پای سرمایهگذاران برداشته شود.
ایمانیه در ادامه سرمایهگذاران را نیز مخاطب قرار داد و گفت: دفتر کار من به روی سرمایهگذاران باز است و چنانچه با مشکلی مواجه شوند این تعهد را میدهم که ظرف ۲۴ ساعت ضمن برگزاری جلسه با مدیر مربوطه، پیگیر رفع مشکلات آنها باشم.
انعقاد تفاهمنامه ۵۰۰ میلیون دلاری برای تولید محصولات سلامتمحور و توسعه مناطق محروم
او همچنین از انعقاد تفاهمنامه ۵۰۰ میلیون دلاری با پارک صنایع پتروشیمی خواجه نصیر خبر داد و گفت: براساس این تفاهمنامه مقرر شد تا سقف ۵۰۰ میلیون دلار سرمایهگذاری در مناطق محروم با هدف تولید محصولات دارویی و محصولات سلامت محور مشترک با پتروشیمی انجام شود.
به گفته استاندار فارس هدف دیگر این تفاهمنامه توسعه مناطق محروم استان فارس است که از طریق ایجاد واحدهای پتروشیمی محقق خواهد شد. طرف اول این تفاهمنامه قرارگاه جهادی سرمایهگذاری کوثر و طرف دوم پارک صنایع پتروشیمی خواجه نصیر است.
باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز