به گزارش تجارت نفت به نقل از خبرگزاری تسنیم از قشم، عادل پیغامی امروز در نشستی در رابطه با حضور منطقه آزاد قشم در نمایشگاه بینالمللی مشهد و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری این منطقه، اظهار داشت: این منطقه پارسال دستاوردهای اقتصادی بسیار درخشانی است که افزایش صادرات و صادرات مجدد، به بیش از 505 میلیون دلار، تراز تجاری مثبت 313 میلیون دلاری، رشد صدور و تمدید 20 درصدی مجوزهای سرمایهگذاری، رشد حجم سرمایهگذاری در شیلات و کشاورزی به میزان 100 درصد، رشد 11 درصدی تعداد ثبت شرکتها، رشد حمل و نقل و ترانزیت به نسبت تردد خودرو و مسافر به میزان 27 درصد، رشد اشتغال 25 درصدی ایجاد شده در واحدهای صنعتی، عقد قرارداد تحویل 80 قطعه زمین برای فعالیتهای صنعتی از جمله مهمترین آنها است.
وی با بیان اینکه تداوم کسب دستاوردهای اقتصادی منطقه آزاد قشم امسال نیز با جدیت و تلاش در حال انجام است، افزود: در همین راستا بستههای ویژه سرمایهگذاری جزیره جهانی قشم از طریق شرکت سرمایهگذاری این سازمان در نمایشگاه بینالمللی مشهد به فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران داخلی و خارجی معرفی شد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: سرمایهگذاران قرقیزستان، قزاقستان، افغانستان و تاجیکستان به همراه اعضای رسمی کنسولگری این کشورها با حضور در غرفه سازمان منطقه آزاد قشم با فرصتهای مهم اقتصادی این جزیره، آشنا شدند.
پیغامی با تاکید بر اینکه در نشست با فعالان اقتصادی کشورهای یاد شده و دیگر مراجعهکنندگان، فرصتهای بینظیر و متعدد اکثر زنجیرههای کسب و کار این منطقه برای آنان معرفی شد، افزود: نمایشگاههایی همانند نمایشگاه بینالمللی مشهد فرصتی است تا فرصتهای مغفول مانده قشم به سرمایهگذاران، معرفی شود.
به گفته وی منطقه آزاد قشم از زنجیرههای مختلف ارزشی در اقتصاد دریاپایه، نفت و گاز و انرژی، صنایع و حوزههای خدماتی از جمله بخش گردشگری برخوردار است که سرمایهگذاری در هر یک از این بخشها برای فعالان اقتصادی مقرون به صرفه خواهد بود.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم با اعلام اینکه استقبال خوبی از این نمایشگاه از جمله غرفه سازمان منطقه آزاد قشم به عمل آمد، ادامه داد: به نظر میرسد این نمایشگاه به اهداف اولیه خود رسیده و دور دوم نشستها و گفت وگوها در پهنه وسیع اقتصادی جزیره جهانی قشم انجام شود.
مشکلات زیرساختی 25 شهرک الحاقی قشم باید حل شود براساس این گزارش، جزیره زیبای قشم مشرف به تنگه هرمز و مجرای ورودی به خلیج فارس و دریای عمان است.این جزیره که بزرگ ترین جزیره خلیج فارس است، به دلیل مجاورت با اقیانوس هند، وجود منابع نفت و گاز و واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی و تجهیزات فرا ساحلی و برخورداری از تسهیلات بندری برای کشتی های بزرگ (در رده پاناماکس) یکی از راهبردیترین جزایر ایران و خلیج فارس است که به دلیل خدمات سوخت رسانی به کشتی های عبوری از آبراهه بینالمللی و پارکهای انرژی و زیست - فناوری آن شهرتی جهانی دارد.
از سوی دیگر، ویژگی های طبیعی و تاریخی این جزیره، باعث شده قشم به یکی از مقاصد گردشگری اصلی در ایران تبدیل شود.
منطقه آزاد تجاری – صنعتی قشم، حدود 300 کیلومتر مربع از این جزیره را شامل می شود.
این منطقه به دلیل قرارگیری در نقطه ای کلیدی از کریدور ترانزیتی شمال - جنوب، دسترسی به کریدور پروازهای بینالمللی شرق - غرب و تسهیلات بندری آن، که به نوعی مکمل بندر شهید رجایی است، نقش پررنگی در تجارت و بازرگانی جهانی دارد.
اهداف و محورهای اصلی فعالیتهای این منطقه آزاد تجاری – صنعتی شامل توسعه و گسترش صنعت ترانزیت و حمل و نقل، گسترش تجارت و خدمات تجاری، صنایع انرژی بر، صنایع بیوتکنولوژیک و منابع دریایی، صنایع گردشگری، شیلات و صید صنعتی، خدمات پشتیبان نفت و پارک های انرژی است.