حدود 22 درصد از کودکان زیر 5 سال به دلیل فقر غذایی دچار کوتاه قدی شدند

مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: تا سال 2050 جمعیت جهان به حدود 9 میلیارد می‌رسد؛ حدود 22 درصد از کودکان زیر پنج سال به دلیل فقر غذایی دچار کوتاه قدی شدند.
- اخبار استانها -

به گزارش تجارت نفت به نقل از خبرگزاری تسنیم از شیراز، فرامرز خدائیان بعد از ظهر امروز در گردهمایی فعالان صنعت غذا در جنوب کشور که در قالب همایش گرامیداشت روز جهانی ایمنی غذا برگزار شد، اظهار داشت: صنعت غذا به عنوان یک صنعت پیشرو در کشور می‌درخشد و از جایگاه ویژه‌ای بهره می‌برد؛ اگر صنعت غذا را از جنبه‌های مختلف بررسی کنیم متوجه اهمیت آن در ابعاد مختلف جامعه خواهیم شد.

مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه در بعد اشتغال تعداد بسیاری از هموطنان در این صنعت مشغول به کار هستند، افزود: در واقع کشور ایران از بیش از 15 هزار شرکت غذایی و نزدیک به پنج هزار کارخانه بهره می‌برد؛ حدود 4 میلیون نفر در کشور در این صنعت مشغول به کار هستند.

وی با بیان اینکه حدود 70 تا 75 درصد کشور‌های دنیا محصولات غذا و فرآورده‌های غذایی ما را دریافت می‌کنند، گفت: از جنبه‌های مختلف می‌توان صنعت غذا را بررسی کرد اما مهم‌ترین قسمت صنعت غذایی در امنیت غذا است. امنیت غذا بدین معناست که غذا سالم و به اندازه کافی باشد.

خدائیان اضافه کرد: وقتی به گذشته نگاه می‌کنیم متوجه خواهیم شد افول و ظهور بسیاری از کشور‌ها و اهمیت بسیاری از تمدن‌ها به امنیت غذا در آن کشور‌ها و تمدن‌ها برمی‌گردد.

وی افزود: روزانه 250 هزار نفر به جمعیت دنیا اضافه می‌شود و هر شب 820 میلیون نفر گرسنه به رختخواب می‌روند، حدود یک میلیارد نفر فقر ویتامین دی و نصف جمعیت جهان کمبود آهن دارند.

مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو یادآور شد: تا سال 2050 جمعیت جهان به حدود 9 میلیارد می‌رسد؛ حدود 22 درصد از کودکان زیر پنج سال به دلیل فقر غذایی دچار کوتاه قدی شدند و اگر بخواهیم غذای 50 سال آینده را تأمین کنیم باید غذایی به اندازه 10 هزار سال قبل تولید کنیم.

خدائیان با اعتقاد به اینکه در عصر حاضر و در آینده با کاهش امنیت غذا مواجه خواهیم شد، گفت: بایستی به ارکان امنیت غذا توجه کنیم و نقش صنعت غذا را در این ارکان ببینیم. در حال حاضر از چهار رکن در امنیت غذایی بهره می‌بریم.

وی بیان کرد: در واقع از چهار رکن فراهمی غذا، دسترسی غذا، سلامت و ثبات و تاب آوری غذا برخوردار هستیم. در بخش فراهمی، صنعت غذا جایگاه ویژه دارد و 30 درصد از محصولات غذایی دچار ضایعات می‌شوند و اگر صنعت ما به خوبی این کار را انجام دهد می‌تواند بسیاری از مشکلات غذا را حل کند.

مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو عنوان کرد: اگر صنعت غذا به جای خام فروشی پالایشگاه‌ها را راه‌اندازی کند بسیاری از مشکلات در این صنعت حل خواهد شد؛ در حال حاضر پالایشگاه‌های غلات را داریم و ما می‌توانیم پالایشگاه شیر هم داشته باشیم.

خدائیان گفت: امروزه تمام غذا‌ها به صورت پالایشگاه درآمده‌اند و اگر بتوانیم شیر را از حالت خام فروشی خارج کنیم و محصولات مانند کره و پنیر و فرآورده‌های شیر را تولید کنیم بسیاری از مشکلات صنعت غذا حل می‌شود.

وی یادآور شد: صنعت غذا در بحث اشتغالزایی، افزایش قدرت خرید و اقتصاد خانواده تأثیرگذار است و اما مهم‌ترین رکن امنیت غذا سلامت غذاست. از سال 2018، هفت ژوئن هر سال روزی به نام روز ایمنی غذا نامگذاری و تمام ذهن و افکار به ایمنی غذا معطوف شده تا از این طریق ایمنی غذا تضمین شود. صنعت غذا در این زمینه نقش بسزایی دارد. امسال هم روز جهانی غذا با شعار جهانی «استاندارد‌های غذایی، زندگی انسان‌ها را نجات می‌دهد» برگزار شده است.

خدائیان با بیان اینکه 200 بیماری از طریق غذا به انسان منتقل می‌شود گفت: هر ساله 600 میلیون نفر به وسیله غذا بیمار می‌شوند و 100 میلیارد دلار هر ساله صرف مشکلات ناشی از بیماری‌های غذایی می‌شود.

وی عنوان کرد: باید بتوانیم از طریق تکنولوژی نوین، بیوتکنولوژی، نانو تکنولوژی و هوش مصنوعی استفاده کنیم و شرایط مناسب را برای ایمنی غذا فراهم کنیم.

مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو افزود: باید بتوانیم امنیت غذا و منابع را به خوبی مدیریت کنیم تا امنیت پایدار غذا را برای نسل آینده ایجاد کنیم.

خدائیان اضافه کرد: در حال حاضر با کمبود شیرخشک نوزاد مواجه نیستیم؛ ما بیشتر از سال‌های گذشته شیر خشک تولید کرده‌ایم، اما به دلیل ارز قیمت آن پایین آمد. متأسفانه تعداد محدودی قاچاق معکوس انجام می‌شود.

مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو اظهار کرد: اگر صنعت غذای کشور به خوبی فعالیت کند و مواد اولیه مورد نیاز را با پالایشگاه شیر تولید کند شیر خشک ثبات خواهد داشت و با مشکل مواجه نمی‌شود. به طور کلی می‌توان گفت صنعت غذایی کشور صنعت غذایی خوبی است و از جایگاه ویژه‌ای در میان صنایع برخوردار است.

جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی هم اظهار کرد: در کمیسیون‌های جهش تولید و برنامه و بودجه تلاش بر این بوده که بستر‌ها و زمینه‌های مناسبی را برای فعالیت بیشتر در حوزه تولید فراهم کنیم؛ در کمیسیون جهش تولید با تصویب قانون اصلاح ماده یک و 7 اصل 44 قانون اساسی و همچنین قانون تسهیل صدور مجوز کسب و کار‌ها سعی کرده‌ایم در زمینه مانع‌زدایی از واحد‌های تولیدی تلاش کنیم.

وی ادامه داد: تلاش شده تا از طریق نظارت‌های پسینی عمل نظارت تعطیل نشود، ولی سرعتی را در انجام کار‌ها و فعالیت‌ها داشته باشیم. خوشبختانه بر اساس اطلاعاتی که وزارت اقتصاد داده تاکنون حدود 68درصد از کسب و کار‌ها کمتر از 24 یا 48 ساعت با بارگذاری مدارک مجوزشان صادر شده است.

قادری بر ضرورت تصویب قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها تأکید کرد و گفت: این قانون در دستورکار مجلس است. ماده اول این قانون تصویب شده و قرار است هفته آینده ادامه تصویب این قانون در مجلس پیگیری شود.

این نماینده مجلس اضافه کرد: در زمینه بازار سرمایه و استفاده از منابع خارجی با بهره‌گیری از تضمین‌های دولتی، تضمین‌های شرکتی و بانکی ظرفیت‌های خوبی ایجاد شده است. در بحث آژانس‌های تحت سرمایه گذاری خارجی و در زمینه استفاده از آورده‌ها و داشته‌های سرمایه گذاران هم کار‌های خوبی در این طرح پیش‌بینی شده و امیدواریم تا هفته آینده بتوانیم این طرح را در مجلس مصوب کنیم.

قادری بیان کرد: در کمیسیون برنامه و بودجه هم طرحی را مصوب کردیم و درصد هستیم این مصوبات را در قالب لایحه الحاق به قانون تبدیل کنیم. همچنین بحث راه‌اندازی شهرک‌های صنفی، تولیدی، توزیعی و صنفی خدماتی و اعطای تسهیلات برای آن‌ها را دنبال می‌کنیم و در تلاش هستیم مزایایی که برای شهرک‌های صنعتی دولتی در نظر گرفته‌ایم برای شهرک‌های صنعتی غیردولتی هم قائل شویم.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در تلاش هستیم تا شرایطی برای توسعه شهرک‌های مختلف از جمله شهرک‌های گلخانه‌ای فراهم کنیم. امیدواریم بتوانیم ظرفیت‌های ایجاد و این فرصت را فراهم کنیم تا بخش خصوصی فعال‌تر و با امکانات بیشتری در حوزه‌های مختلف اقتصادی ورود کند.

موانعی در حوزه نظارتی وجود دارد. باید از ظرفیت گزارشات نظارتی استفاده کنیم تا جایگاه کشور را در فضای کسب و کار و شروع کسب و کار ارتقا دهیم. متأسفانه رتبه کشور ایران در شروع کسب و کار زیبنده این کشور نیست. در حال حاضر برای شروع کسب و کار در بین 195 کشور دنیا در رتبه 178 قرار داریم. این باعث کاهش انگیزه سرمایه گذاران داخلی و خروج سرمایه‌های سرمایه گذاران خارجی از کشور می‌شود.

نماینده مردمی شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: جهت‌گیری مجلس به این سمت بوده که اگر جایی مزاحمت‌ها یا خلأ قانونی وجود دارد را پر کند. در شرایط کنونی که طرح‌ها و قوانین مختلف از جمله قانون طرح تأمین مالی و زیرساخت‌ها در دستورکار مجلس است جای بسی خوشحالی است که از پیشنهادات مشخص فعالان اقتصادی در این زمینه بهره ببریم.