به گزارش خبرنگار پایگاه خبری خبرهای آینده، شرکت صنایع پتروشیمی مسجد سلیمان پس از عملکرد ناموفق خود در زمستان 1402 که با وقفه دو و نیم ماهه تولید و 4 ماه فروش محصول همراه بود از ابتدای سال 1403 با تغییرات و رویکرد جدید مدیریتی، سال جدید را آغاز کرد.
وجود مشکلات متعدد در حوزه های مختلف شرکت حکایت از شرایط سخت و ویژه آن داشت و لزوم پایداری و آرامش در امر تولید به عنوان هدف اصلی تیم مدیریتی جدید در دستور کار قرار گرفت و تمامی توان شرکت در راستای تبیین شعار سال، با شناسایی دقیق گلوگاه ها و انجام اقدامات به موقع در راستای رفع موانع تولید به کار گرفته شد.
شرکت صنایع پتروشیمی مسجد سلیمان از ابتدای سال 1403 ضمن تحقق شعار سال به جهش تولید رسید و توانست در راستای تولید محصولات خود در تحقق برنامه های سال جهش تولید، میزان 98/56 درصد از برنامه های ابلاغی خود را انجام دهد.
در 6 ماهه ابتدایی سال 1403 مقدار تولید اوره وآمونیاک معادل 94 و 98 درصد از برنامه تولید مصوب در برنامه بودجه سال 1403 بوده است
این شرکت در شش ماهه نخست سال 1403 نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش 51 درصدی تولید آمونیاک به مقدار 286،010 و افزایش 40 درصدی تولید اوره به مقدار 473،321 تن به عنوان محصول نهایی پتروشیمی مسجد سلیمان در مقایسه با بازه زمانی سال گذشته به ثبت رسانده است.
مقدار تولید اوره وآمونیاک در 6 ماهه ابتدایی سال 1403 معادل 94 درصد و 98 درصد از برنامه تولید مصوب در برنامه بودجه سال 1403 بوده است.
همچنین 69 درصد از فروش ریالی در سال مالی 1403 ناشی از فروش صادراتی بوده است درصورتی که این مقدار در سال مالی 1402 میزان 86 درصد را نشان می دهد. علاوه بر آن نرخ اوره صادراتی در سال 1403 نسبت به 1402 با افت محسوسی رو به رو شده است.
در بخش تامین مواد اولیه و مدیریت منابع به دلیل محدودیت تحمل فشار خط موجود تامین گاز پروژه حداکثر فشار گاز تحویلی از ابتدای بهره برداری تاکنون 35 بار بوده است که در صورت افزایش فشار تا 42 بار امکان رسیدن به ظرفیت اسمی پروژه فراهم می شود و راه اندازی پروژه Hot Tap منجر به افزایش ظرفیت تولید تا 100 درصد ظرفیت اسمی کارخانه میشود.
رکورد تولید 1860 تن آمونیاک به عنوان بیشترین مقدار تولید این محصول از ابتدای بهره برداری تاکنون در فروردینماه سال جاری به ثبت رسید
در حوزه اقدامات و دستاوردهای حوزه تولید، در فروردین ماه سال جاری رکورد تولید 1860 تن آمونیاک به عنوان بیشترین مقدار تولید این محصول از ابتدای بهره برداری تاکنون ثبت شده است. همچنین ثبت رکورد بیشترین مقدار تولید ماهانه محصول اوره در تیرماه 1403 به میزان 86345 هزار تن از ابتدای زمان بهره برداری تاکنون به انجام رسیده است.
در تیرماه 1403 نیز علی رغم کمبود افت فشار گاز کافی، تولید تاریخی 53169 هزار تنی محصول آمونیاک رقم خورد.
همچنین امضای تفاهم نامه سه جانبه مطالعات توسعه میدان های گازی زیلایی، شهیدان و کارون با شرکت ملی نفت ایران از دیگر برنامه های حوزه تولید است.
فروش 5186 تن محصول آمونیاک صادراتی برای نخستین بار نشان از جهش 111 درصدی در فروش داخلی آمونیاک نسبت به 6 ماهه اول سال گذشته دارد
در حوزه دستاوردهای فروش این شرکت، فروش 5186 تن محصول آمونیاک صادراتی برای نخستین بار، جهش 111 درصدی در فروش داخلی آمونیاک نسبت به 6 ماهه اول سال گذشته، جهش 10 درصدی صادرات محصول اوره و جهش 106 درصدی فروش داخلی اوره نسبت به 6 ماهه اول سال گذشته محقق شده است.
در ارتباط با دیگر دستاوردهای حوزه فروش می توان به ایجاد روش های متنوع برای فروش محصولات صادراتی، فروش بیش از 250 هزار تن محصول اوره صادراتی، ایجاد سازو کار مناسب جهت عرضه اوره و آمونیاک در بورس کالا، فروش صادراتی محصول آمونیاک به کشور ترکیه، پیگیری پروسه اخذ گواهی ریچ و صادرات اولین محموله به اروپا، عضویت در اتاق بازرگانی آلمان، هلند، اسپانیا، فرانسه، امارات، عمان، روسیه و چین، عضویت در کمیته مشترک ایران و آفریقای جنوبی، اخذ گواهی عضویت در همایش های کشورهای شورای خلیج فارس، ایجاد شفافیت در فورش های تعهد شده با کسب حداکثر سود برای شرکت اشاره کرد.
تسهیلات ارزی ماخوذه در سال 94 و تعهدات فاینانس به میزان 522 میلیون دلار ارزی به بانک صنعت و معدن است.
با بهرهگیری از یکی از پیشرفتهترین شیپ لودرها، رکورد جدیدی در بارگیری دریایی به ثبت رسید و 60 هزار تن محصول صادراتی، صادر شد
این شرکت با بهره گیری از شیپ لودر پیشرفته رکورد جدیدی در بارگیری دریایی محصولات ثبت کرد. در راستای برنامه های توسعه ای و رقابت در بازارهای جهانی در این مرحله یکی از بزرگترین کشتی ها که در بندر امام پهلو گرفته 60 هزار تن محصول صادراتی این شرکت طی فرآیند پیچیده و پیشرفته صادر شد.
این تجهیز با ظرفیت اسمی 800 تن در ساعت یکی از تجهیزات استراتژیک است که برای اولین بار در کشور وارد شده و امکان بارگیری کشتی های پانوماکس با ظرفیت 70 تن را فراهم میکند.
اجرای پروژه بارگیری بازوهای آمونیاک و راه اندازی واحد خودکفایی نقش موثری در افزایش میزان تولید و ظرفیت بارگیری محصول از 160 تن به 1200 تن داشته است.
وجود منابع عظیم گازی در منطقه، دسترسی آسان به منابع آبی سد گتوند، به روز بودن تجهیزات و فناوری شرکت، منابع انسانی جوان، فعال و متعهد، استفاده بهینه از منابع و حفظ محیط زیست، پرداخت مستمر حقوق و کارانه در 6 ماهه اخیر، برگزاری دوره های آموزشی برای کارکنان شرکت از دیگر نقاط قوت مجتمع پتروشیمی مسجد سلیمان است.
از دیگر اقدامات اصلاحی مهم شرکت نیز می توان به ایجاد کمیته تحول و جهش تولید، سعی در رفع عوامل ناپایداری تولید و استمرار 6 ماهه تولید، ایجاد انگیزه و استقرار سیستم پاداش بر اساس عملکرد در شرکت، مدیریت تامین قطعات و تعمیرات به موقع ادواری و.. عنوان کرد.
همچنین انجام تغییرات و اصلاحات فنی در جهت افزایش بهره وری تولید، تغییرات مهندسی در استرینرها در جهت افزایش راندمان تولید، طراحی خط مخزن آمونیاک به کمپرسور ریفریج در جهت افزایش ذخیره سازی محصول آمونیاک به صورت روزانه 10 تن در بخش اقدامات اصلاحی شرکت اشاره کرد.
در حوزه اقدامات و دستاوردهای مدیریتی و در حوزه منابع انسانی می توان به ارتقای چشمگیر سطح خدمات بیمه تکمیلی پرسنل با حداقل پرداختی کارکنان، تصویب آیین نامه رفاهیات در هیئت مدیره و پرداخت منظم کارانه تولید، پیگیری پرداخت سنوات پرسنل تامین نیرو، شناسایی نیروهای فنی در بخش خدمات و پشتیبانی و آموزش و انتقال به واحد بهره بردار، پرداخت تسهیلات بانکی به تمام کارکنانی که تاکنون تسهیلات دریافت نکرده اند و… اشاره کرد.