به گزارش تجارت نفت به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، مجید الهیاری ظهر امروز در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: شرکت گاز استان همدان برای مصرف گاز صنایع برنامهریزی و پلتفرم مشخص دارد و اگر ناترازی داشته باشیم ابتدا نیروگاه در اولویت است و بعد کارخانجات سیمان، بر همین اساس امسال سعی داریم قطعی در گاز صنایع و گلخانهها نداشته باشیم. بین 7 تا 10 درصد مصرف گاز استان توسط صنایع انجام میشود، تعداد صنایع قبلاً کمتر بود، به طوری که در کشور 372 نیروگاه داریم و تعداد واحدهای صنعتی مصرفکننده گاز نیز در سال گذشته به 151 هزار واحد رسیده است که باعث افزایش مصرف گاز در این بخش شدهاند.
وی همچنین به افزوده شدن 2 میلیون مشترک جدید به شرکت گاز در بخش خانگی اشاره کرد و گفت: با وجود افزایش مشترکین، اما همچنان در این بخش 60 درصد میانگین مصرف همچنان باپرجاست و این نشان میدهد مردم به موضوع صرفهجویی اهمیت دادهاند، اما همچنان نیاز به همراهی بیشتر داریم. هر خانوار به طور میانگین در طول ساعت میتواند دو مترمکعب گاز مصرف کند و اگر مصرف خانوارها بر اساس الگوی مصرف بهینه و صرفهجویی باشد میتوانم در سایر حوزهها نیز گازرسانی مطلوب داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت گاز استان با بیان اینکه در سال 1400 مصرف خانگی و تجاری گاز یکمیلیارد و 394 میلیون متر مکعب گزارش شده است، بیان کرد: در سال گذشته نیز این میزان به یکمیلیون و 444 میلیون مترمکعب در کشور رسیده بود که در استان همدان نیز این میزان در سال 1400 یک میلیارد و 644 میلیون مترمکعب و در سال گذشته به یکمیلیارد و 760 میلیون متر مکعب ثبت شده است.
وی با اعلام این خبر که امسال نیز مانند سال گذشته مصرف گاز ادارت و مراکز تجاری پالایش و رصد خواهد شد، عنوان کرد: خوشبختانه امسال در هیچ نقطهای از استان قطعی نداشتیم مگر اینکه برای اصلاح شبکه باشد که آن هم بدون برنامهریزی و اطلاع قبلی صورت نگرفته است.
مدیرعامل شرکت گاز استان به رفع نقص موتورخانهها تأکید ویژه کرد و گفت: شرکت ملی گاز موتورخانههای ساختمان ادارات و اماکن دستگاههای دولتی و منازل مسکونی که دارای نقص است و باعث آلایندگی میشود را رایگان رفع اشکال میکند که در دو سال گذشته در همین راستا 700 نفر متقاضی وجود داشته است. در همین راستا سال قبل 4 میلیون بخاری پرمصرف و با راندمان پایین با بخاریهای استاندارد با راندمان بالا تعویض شدند که سهم استان در این بخش 2 هزار بخاری بوده است.
وی با اشاره به اینکه بیش از 99 درصد روستاهای استان تحت پوشش شبکه گازرسانی قرار دارند، گفت: از سال 95 عموم روستاهای استان زیر پوشش گازرسانی قرار گرفته، به طوری که در بین هزار و 79 روستا، هزار و 50 روستا از خدمات گازرسانی تا سال 97 برخوردار شدند.
الهیاری همچنین در خصوص تأمین گاز صنایع در مجاورت روستاها نیز گفت: زمانی که گازرسانی صنعتی در یک روستا انجام میشود گازرسانی به روستاهای در مسیر آن نیز در دستور کار قرار میگیرد که در این راستا امسال 3 روستا و سال قبل 4 روستا از نعمت گاز طبیعی برخوردار شدند.
وی در پایان در خصوص گازرسانی به باغات گنجنامه نیز بیان کرد: به هیچ باغی گازرسانی نشده، چرا که این اقدام برخلاف قانون است.